homepage

Over Equilibra

Ik ben Carline Deseyn, massagetherapeute en sportmasseuse. Trefwoorden die mijn persoonlijkheid omschrijven zijn : gevoelsmens, dromer, rust en eenvoud, sportief, natuurmens, gezonde levensstijl, genieter, sterke intuïtie.

Carline Deseyn
Carline Deseyn

Masseren is voor mij een heel dankbaar gegeven. Iemand een fijn gevoel geven geeft mezelf ook een fijn gevoel. Elke massage op zich is boeiend en aangenaam. Ik laat me steeds leiden door mijn gevoel en intuïtie en daardoor is elke massage verschillend.

Noem het een ‘late roeping’. Ik had als fervent afstandsloopster al jarenlang een grote fascinatie voor het menselijk lichaam, en de functies van zijn spieren, pezen, gewrichten, die samenwerken en er voor zorgen dat iemand zich kan voortbewegen. Vermits ik als competitieloopster regelmatig vertoefde bij kinesist of osteopaat nam mijn interesse alleen maar toe, ik wou over alles het fijne weten.

Door tijdsgebrek bleef het echter bij fascinatie. Ik had een job, een gezin, mijn sport… Tot ik in 2014 plots werd geconfronteerd met een ernstige botfractuur die me gedurende 6 maanden weerhield van sport en werk. Later zou blijken dat deze periode mijn leven een andere wending gaf. Niets is toeval…

Het is in die periode dat ik me heb ingeschreven voor de opleiding massagetherapeut aan het Centrum voor Avondonderwijs in Gent. Ik had het geluk een kinesist-osteopaat als docent te hebben. Ik slaagde vlot voor het examen en schreef me onmiddellijk in voor de opleiding sportmassage, omdat die materie voor mij persoonlijk heel boeiend was. Ik oefende de praktijk op mijn loopmakkers, en merkte dat geen enkel lichaam op dezelfde manier reageerde, het was aan mij om de handelingen aan te passen aan de persoon in kwestie. Met ook dit diploma op zak ben ik mijn eigen praktijk gestart onder de naam Equilibra, wat zoveel betekent als het brengen van evenwicht.

Een mens kan pas in evenwicht zijn als zijn lichaam en geest dat ook zijn, als zijn denken en voelen dat ook zijn, als er balans is tussen gezonde stress en ontspanning.

Er volgden sindsdien heel wat modules als aanvulling op de massagepraktijken, die mijn kennis en ervaring verruimen, en de massages alleen maar beter maken. Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat mijn intuïtie me zelden in de steek laat, dus ik geef mij er steeds vaker aan over, met dankbare resultaten.

Nu je iets meer weet over mijn verzamelde kennis en mijn motivatie neem ik jullie graag ‘onder handen’!